Waar zal ik precies verblijven?

Je verblijft in een dorp genaamd Gothauli, op enkele kilometers van Sauraha in Chitwan, Nepal. Accommodatie is in een gezinswoning in het midden van het dorp. Er is een aparte badkamer en (westers) toilet, beiden zijn zeer schoon.

Hoe geraak ik in Gothauli?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  1. De bus vanuit Kathmandu of Pokhara. Rij mee tot aan het “Sauraha buspark”, meteen de laatste halte van de rit. Onze gids zal je daar opwachten en je naar het pension brengen.
  2. Privaat vervoer. Vraag de chauffeur om te stoppen bij “Sauraha Chowk” en één van de volgende personen telefonisch te contacteren:
    Sukram Mahato - 98 453 21229
    Sitaram Mahato - 98 451 13649
  3. Per binnenlandse vlucht. Vraag ons om de transfer van de vlieghaven in Bharatpur tot het dorp te regelen. Prijs voor het transport wordt afgesproken en rechtstreeks betaald aan de chauffeur.

Voor alle verdere informatie kan je ons steeds contacteren via de webmail.

Wat betekent 'Tharu'?

Tharu is de naam van een inheemse bevolkingsgroep. De Tharu vertegenwoordigen een grote etnische groep die in de Terai, de zuidelijke regio van Nepal, leven. De Tharu spreken hun eigen taal en het overgrote deel van hen volgt het hindoeïsme. De Tharu zijn bestand tegen malaria, tot nu toe zonder enig wetenschappelijk bewijs.

Wat is er te doen in Gothauli?

Kijk eens bij onze activiteiten en krijg zo een idee van wat we allemaal voor jou kunnen organiseren. Maar aarzel vooral niet om ook je eigen ideeën met ons te delen.

Wat is er te doen in de buurt van Gothauli?

Gothauli ligt aan de rand van het Chitwan Nationaal Park op een paar kilometer van het toeristische trekpleister Sauraha. Sauraha ligt aan de rivier de Rapi en telt veel hotels die allen gespecialiseerd zijn in het organiseren van jungle activiteiten. Maar je vindt er ook een aantal leuke restaurants, bars en souvenirwinkeltjes.

Wat krijg ik te eten?

Ontbijten doe je in continentale stijl, met alle ingrediënten vers van de lokale markt. De combinatie van het ontbijt varieert maar bestaat voornamelijk uit brood, eieren, fruitsla, kwark en een ontbijtkoek.

Onze lunchkaart bestaat uit vier verschillende vegetarische gerechten, telkens geserveerd met frisse salade.
- Chowmein
- Samosa
- Gebakken rijst
- Gekookte noedels

’s Avonds eet je bij één van de dertien gastgezinnen. Het avondmaal is “dal bhaat” een traditioneel Nepalees gerecht dat bestaat uit rijst, aardappelen, groenten en linzensoep.

Laat ons al je speciale dieetwensen even op voorhand via onze webmail weten. Wij houden er rekening mee!

Voorzieningen

Momenteel zijn er twee slaapkamers beschikbaar, elk met gescheiden bedden. Er is een badkamer, douche en toilet uitsluitend voor gebruik van onze gasten.

Prijzen

Enkel 35 US $ per nacht
Dubbel 50 US $ per nacht

Prijzen zijn per kamer met gescheiden bedden en inclusief:
Alle maaltijden
Engelstalige gids
Transfer van en naar de bushalte of elk hotel in Sauraha,
Gegidste dorpswandeling
Avondanimatie

Contacteer ons via de webmail voor alle vragen over een op maat ontworpen verblijf. Laat ons weten welke activiteiten je graag zou willen doen en wij zorgen voor een aangepast programma en bijhorende prijs.

Ondersteuning

Het project creëert jobs en 35% van de nettowinst gaat naar de dorpsgemeenschap.

Jouw bezoek draagt ook rechtstreeks bij aan de ondersteuning van de dertien gezinnen van deze gemeenschap. Zo worden alle ingrediënten voor het avondmaal door het project voorzien voor de gasten en de hele familie van het gastgezin waar wordt gegeten. De gezinnen krijgen op die manier een volwaardige en gevarieerde maaltijd, niet vanzelfsprekend in Nepal.

Getuigenissen

Kijk voor commentaren van onze gasten via volgende link even op onze pagina bij Tripadvisor.

http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g1927709-d2077280-r155265072-Tharu_20for7_Village_Guest_House-Chitwan_District_Narayani_Zone_Central_Region.html#UR155265072