Bij Tharu 20for7 geen vaste programma’s en strakke schema’s. Je organiseert je verblijf, samen met de gidsen, zoals je dat zelf wil.

We kunnen je tijdens je bezoek begeleiden en je op actieve wijze van het echte dorpsleven laten proeven. Maar je kan net zo goed wat uitrusten in de tuin en genieten van een goed boek onder de Nepalese zon.

Kooklessen

Op een eenvoudig houtvuur, in een traditionele keuken, worden alle verschillende ingrediënten bereid voor een traditionele maaltijd of een aparte snack. Het gerecht “Dal Bhaat” is typisch Nepalees en bestaat uit rijst, groenten, aardappelen en linzen. Afhankelijk van het seizoen voeg je wat kreukeltjes uit de rijstvelden of typische groenten uit de jungle toe.

We organiseren ook allerlei workshops voor het maken van verschillende soorten brood of samosa.

Dal bhaat - 650nrs. per persoon
Het traditionele gerecht bij uitstek bestaande uit rijst, aardappelen, seizoensgebonden groenten en linzensoep.

Tharu roti - 1350nrs. per workshop
Amusante, interactieve workshop in één van de traditionele huizen. Roti betekent brood, en de Tharu hebben daar hun eigen bereidingswijze voor.

Sel roti - 350nrs. per person
Amusante, interactieve workshop in één van de traditionele huizen. Roti betekent brood, en de Tharu hebben daar hun eigen bereidingswijze voor.

Samosa - 550nrs. per persoon
Zeer vroeg uit de veren voor deze fantastische ervaring bij de lokale ”samosa bakker”. Hij vertelt je al wat je moet weten om heerlijke samosa’s te maken en je neemt het resultaat gewoon mee voor tijdens de dag.

Workshop ambachtelijk handwerk

650 nrs. per persoon (incl. soevenir)

We tonen je de basistechnieken die vereist zijn om artisanale producten te maken, en je krijgt de kans om het zelf uit te proberen.

Verwacht niet dat je de accessoires volledig afwerkt, want dit is heel moeilijk. Deze workshop werkt inspirerend een je verwerft een goed inzicht van hoe natuurlijke hulpbronnen gebruikt worden bij het vervaardigen van gebruiksvoorwerpen.

De ossenkar

750 nrs. per persoon
1500 nrs. per rit (max. 3 pers.)

Leer rijden met een ossenkar!

Je haalt de ossen van stal of uit de weide en maakt ze vast aan hun kar. Samen met een ervaren instructeur, begeleid je deze prachtige beesten vervolgens op een mooie tocht door de velden en dorpen van de regio.

Dansvoorstellingen

DOOR DE VROUWEN
gratis

Dit programma bestaat uit een mix van dans en zang waarbij ook kinderen en ouderen uit het dorp worden betrokken. Alle vrouwen dragen dezelfde traditionele kledij en hun liedjes klinken vol emotie. Deze unieke lokale dans draagt op zijn manier bij aan de hechte band tussen de dorpelingen.

Zin om mee te dansen? De meisjes zorgen ervoor dat je er perfect uitziet terwijl de vrouwen je hun pasjes aanleren.

DOOR DE MANNEN
3000 nrs. per voorstelling

De “Tharu stick dance” wordt uitgevoerd door professionals en is het enige programma dat niet door onze eigen gemeenschap wordt georganiseerd. Het geluid van tegen elkaar slaande stokken beheerst de show, die uit verschillende onderdelen bestaat. Een waar spektakel!

Fietstochtjes

Korte fietstochten - 450 nrs. per persoon
Langere fietstochten - 750 nrs. per persoon

We begeleiden je naar leuke, minder bekende plekjes van de regio. Onze korte fietstochten geven je een beeld van wat hier nog overblijft van de Tharu-cultuur.

We kunnen een bezoekje brengen aan het meer om vogels te spotten of stoppen bij het museum over de Tharu en wat bijleren over hun rijke cultuur. Maar we kunnen evengoed gewoon een rondje maken over de paden rond het dorp!

Workshop voor vleeseters

Kip - 1500 nrs. per workshop
Eend - 2500 nrs. per workshop

Hier worden enkel vegetarische maaltijden geserveerd, dus zullen de carnivoren onder ons snel hunkeren naar wat vlees voor tijdens het diner.

Voor hen organiseren we deze exclusieve snelcursus “slachten op lokale wijze”.

Vang een kip of een eend en leer vervolgens hoe je haar zorgvuldig klaarmaakt. Bijna alles is eetbaar. Zorg dat je erbij bent wanneer één van onze tantes aan haar kookkunsten begint en geniet daarna van deze welverdiende maaltijd!

De henna tatoeage

550 nrs. per persoon

Laat je hand, je voet of je arm met henna tatoeëren door onze talentvolle gids, Paro. Ze kan je de technieken aanleren om zelf een patroon te ontwerpen maar je kan haar ook gewoon vragen om er één uit het hoofd te tekenen.

Je staat versteld van haar vaardigheid!

Vissen

550 nrs. per persoon

Trek er samen met onze tantes en de kinderen op uit voor een partijtje vissen. Je wordt je bewust van de moeite die het kost om aan het eind van de dag een handjevol vis op je bord te krijgen.

Er zijn verschillende netten om uit te kiezen, en we kunnen je leren hoe je een mini-harpoen maakt, die je vervolgens kunt gebruiken tijdens deze unieke lokale activiteit.

Decoratie

450 nrs. per persoon

Versier onze huizen en deuren met verf in felle kleuren. Deze manier van decoreren, waarbij enkel de handen worden gebruikt, is typisch voor de Tharu en een amusant gebeuren voor al wie graag creatief bezig is.

De jungle

Zin in een avontuur in de jungle?

Wij laten je genieten van al het spannends dat de jungle je te bieden heeft, steeds ondersteund door de beste natuurgidsen.

Natuurwandeling - volle of halve dag
Safari per jeep of op de rug van een olifant
Tochtje per kano
Rondje vogels kijken
Bezoek aan het kweekcentrum voor olifanten

Vraag onze gidsen om informatie en krijg de beste prijs voor elke activiteit!